Monday 9 April 2018

10-те най-добри етерични масла за женското здраве

Източник   edna.bg   Росица Костадинова


Етеричните масла са се откроили като основно средство за поддържане на женското здраве още от векове. И независимо дали го осъзнаваме или не те присъстват навсякъде около нас.
Когато видим поле от цветя, наслаждаваме се на сянката на дървото или просто изтискваме сок от пресен плод, ние се наслаждаваме на предимствата на етеричните масла.
Те могат да бъдат открити в растения, корени, семена, цветя, кори и плодове. 
Разгледайте нашата галерия с 10-те най-добри етерични масла за женското здраве заедно със съвети как да ги използваме в ежедневието.
Много е важно да се уверите преди да изпозлвате маслото, че то е годно за локална употреба и поглъщане. 
Ето и избрани предложения за най-добрите етерични масла за женското здраве. Етерично масло от джинджифил: ––>Подпомага храносмилането ––>Помага за елиминирането на морска болест, гадене ––>Облекчава дискомфорта. Всекидневна употреба: Капнете от джинджифиловото олио на свода на крака си веднага след хранене. По този начин ще се намали гаденето ви или изцяло ще изчезне. Друг вариант е да сложите една капка само в чаша с вода и да го изпиете.
Етерично масло от портокал: ––>Действа ободряващо ––>Повдига тонуса Всекиднесвна употреба: Прибавете няколко капки в душ-гела си и се почувствайте освежени и заредени веднага след като излезете от банята всеки ден.
Етерично масло от лавандула: ––>Намалява стреса и успокоява нервите ––>Помага при проблеми със съня ––>Помага при раздразнения на кожата Всекидневна употреба: Това е може би най-често използваното етерично масло в нашия дом.Едно вдишване точно преди лягане може да направи чудеса. Прибавете го във ваната си и тя ще стане още по-релаксираща.
Етерично масло от лимон: ––>Енергизира и премахва стреса ––>Чудесен помощник в почистването и готвенето Всекиднесвна употреба: Всяка сутрин добавяйте няколко капки лимомена есенция в чаша с вода. Това ще ви ободри и ще запази тонуса ви.
Етерично масло от салвия: ––>Антидепресант ––>Действа успокояващо ––>Полезено по време на менструация, промени в настроението и дискомфорт Всекидневна употреба: Ако маслото е отбелязано, че е безопасно за локално приложение, направете масаж в коремната област, за да облекчите напрежението.
Етерично масло от риган: ––>Почиства ––>Повишава имунитета ––>Помага с дихателната и храносмилателната функции Всекидневна употреба: Можете да освежите дома си и да пречистите въздуха. А като добавите една капка от него в една чаена лъжица мед, болките в грълото ви ще изчезнат.
Етерично масло от тамян: ––>Повдига настроението ––>Помага при кожни раздразнения и наранявания Всекидневна употреба: Сложете няколко капки към дневния си крем -това ще успокои вашата чувствителна кожа. Освен това ще повдигне натроението ви за деня.
Етерично масло от зелен чай: ––>Допринася за здрава кожа и нокти ––>Антибактериален Ежедневна употреба: Добавете няколко капки в праха си за пране за по-силен антибактериален ефект.
Етерично масло от босилек: ––>Успокоява възпалени и уморени мускули ––>Може да се използва за готвене ––>Подпомага паметта ––>Успокоява ухапванията от насекоми Всекиднесвна употреба: Нанесете директно върху ухапване от насекомо или ужилване. Ако чувствате болки от силна тренировка, добавете няколко капки в масажно олио и втрийте в уморените мускули.
Етерично масло от здравец: ––>Балансира омазняването ––> Помага при раздразнение на кожата ––Подобрява състоянието на кожата Всекидневна употреба: Добавете капка във вашия дневен крем или мляко за тяло, или в шампоана си и ще успеете да усетите балансирането на омазняването си, а в същото време кожата ви ще бъде хидратирана.

No comments:

Post a Comment