Monday 9 April 2018

Петте най-добри етерични масла при алергии

Източник  zazdraveto.bg


Много хора страдат от алергии. Алергията е анормална реакция на имунната система към контакт с определено вещество. Това вещество се нарича алерген, а алергичната реакция е също позната като хистамична реакция. Около нас има много алергени, в това число храни, трева, цветен прашец, плесен, ухапвания от насекоми, текстилни тъкани и много други. Алергичните симптоми варират от човек до човек, но често могат да включват подуване, сърбеж, хрема, сълзене, кихане и затруднено дишане. В световен мащаб случаите на алергии зачестяват, което означава, че е по-важно от всякога да знаем как да ги лекуваме. Ако търсите природна алтернатива на популярните лекарства, обърнете се към етеричните масла. Вижте петте най-ефикасни етерични масла при алергии:

Масло от чаено дърво

Това е често използвано етерично масло от ботаническото семейство на мирта. Листата на чаеното дърво се използват от векове насам за различни състояния, включително лечение на порязвания, рани и инфекции по кожата. Маслото от чаено дърво може да се използва успешно и да лечение на алергии към плесен и гъбички.

Масло от римска лайка

Тази билка от ботаническото семейство на маргаритката най-често се използва заради успокояващите си и спомагащи съня качества. Но тя е също чудесен избор за лечение на алергии, особено ако пациентът има проблеми с дишането. Вдишването на това масло е най-ефективният начин за употреба.

Лимонов балсам

Това етерично масло е от семейството на ментата и може да се използва във ваната или да се сложи в машина за овлажняване на въздуха, за да облекчи реакцията на тялото към който и да е алерген. Прекрасният свеж лимонов аромат е полезен за ума и тялото. Лимоновият балсам може да се използва като спрей за нос като алтернатива на традиционните медицински продукти за целогодишни и сезонни алергии.

Масло от мента

Друга билка от същото семейство, ментата може да се нанесе директно върху кожата или първо да се разреди с базисно масло каро жожоба или кокосово. Можете също да използвате изпаренията на ментата, за да лекувате реакция към цветен прашец, дървета или треви в разгара на сезона на алергиите. L-ментолът, който се намира в ментата потиска появата на възпаление в организма.

Лавандула

Въпреки че се използва за редица състояния, свързани със съня и релаксацията, лавандулата също потиска алергичните реакции. Това прави лавандулата особено полезна за всеки алерген, който причинява незабавна реакция като подуване и сърбеж. Това ароматно етерично масло е изключително полезно при децата, които се нуждаят от спешно облекчение на симптомите на алергия.
 

No comments:

Post a Comment