Monday 9 April 2018

Да преборим акнето!

Източник aromazone.bg

Вие не сте единствените, 80% от младежите, било момчета или момичета, имат акнеична кожа. Акнето засяга и хората в зряла възраст, между 25 и 40 години, около 25% от тях също страдат от него. Причините могат да бъдат както хормонални, така и генетични, но причината може да са и стреса, лошата хигиена на живот, неправилното хранене, тютюнопушенето, недоспиването, преумората.

Какви базови и етерични масла са подходящи, ако имаме акне ?
Като база ви съветваме да използвате масло от жожоба, то подсилва действието на етеричните масла, с които се комбинира.Приятели на мазната и акнеична кожа са следните етерични масла:

- #чаеното #дърво заема почитното място, то е от малкото масла, които може да си позволите да нанесете чисто веднага щом усетите, че пъпката избива. То е антибактериално, противовъзпалително, цикатризиращо и имуностимулиращо...идеалното масло при проблемна кожа.

- маслото от #розмарин #вербенон - пречиства и оздравява кожата, да не се използва чисто, защото е доста силно.

- #лютива #мента - антисептична, охлаждаща, изключително подходяща при борба с пъпките и несъвършенствата по кожата.

- #лимонена #трева - успешно третира пъпките и черните точки, тук обаче внимавайте, нанасяйте винаги разредено; това масло е антисептично, анти-инфекциозно, цикатризиращо, антибактериално, то подсилва действието на чаеното дърво.Към всяка една рецепта за акне може да се добави и етерично масло от лавандула, за да съкратите процеса на цикатризиране на кожата и да предотвратите появата на белези.

Сами ще се убедите, че ароматерапията действа, а резултатите са наистина впечатляващи.

No comments:

Post a Comment